Baked Louie's
logo Baked Louie
Baked Louie's
Student Louie Van Nieuwenborgh publiceerde zijn eerste bakboek toen hij 17 was. Nu, 2 jaar later, werkt hij aan zijn tweede boek en inspireert hij meer dan 3000 volgers op Facebook met zijn lekkernijen. Ook voor AVEVE bedenkt hij originele recepten.

 

Louie, hoe ben je begonnen met bakken?

Wanneer ik als klein manneke bij mijn oma kwam, stond de tafel altijd vol met pateekes. Dat was het paradijs voor mij. Daar is volgens mij mijn interesse getriggerd. In het 5de, 6de leerjaar begon ik zelf recepten uit te testen. Op den duur groeide dat uit tot een uit de hand gelopen hobby (lacht).

Wat bak je het liefst?

Ik ben een zoetebek en bakken moet voor mij iets zijn waarbij je plezier hebt in wat je aan het maken bent. Bijvoorbeeld het beslag roeren in de pot, met chocoladesaus bezig zijn. Ik vind niet dat je veel tijd moet steken in glazuur en van die suikerdingen. Wat uit je oven komt moet op zich al zó goed zijn dat je denkt: oh, dat is gewoon perfect.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Wat ik heel tof vind is naar een kringloopwinkel gaan. Daar vind je vaak kookboeken uit de jaren ‘50, ‘60. Als je chance hebt ook van de jaren ‘30. Het tofste van al vind ik om aan die recepten een moderne twist te geven. Mijn vrienden geven mij ook ideeën en ik kijk veel naar tv-shows, Dagelijkse Kost bijvoorbeeld. Ook Food Network, een Amerikaanse foodsite, is een inspiratiebron.

En bak je ook voor je kotgenoten?

Ja, zeker 2 keer per week. Iedereen op kot is al zeker 2 kilo bijgekomen (lacht). We zijn met 4, dat is gemakkelijk. Thuis zijn we nu maar met 3, daar blijft het langer liggen. Op kot komen er voortdurend mensen: je maakt iets en het is snel weg. Dan kun je weer het volgende maken.

Heb je een tip voor beginnende thuisbakkers?

Begin met de basis. Geen javanais, maar bijvoorbeeld een quatre-quarts, dat is ook superlekker, of muffins of scones. Als je met die recepten begint, ga je op den duur begrijpen waarom je dingen toevoegt. Dan ga je merken: bakpoeder is voor het rijzen, eieren is voor het binden en op die manier kun je erop verder bouwen. Je moet niet beginnen lopen voordat je kunt stappen.

Louie Van Nieuwenborgh
Student Louie Van Nieuwenborgh bedenkt voor AVEVE orginele recepten
brioche bosvruchten
Briochebroodjes met bosvruchten en witte chocolade
Meer informatie
cheesecake repen
Chocolate chip cookie dough cheesecake repen
Meer informatie
smorgastaart
Smorgastarta
Meer informatie
melocakes
Fruitige melocakes
Meer informatie
Bekijk Louie’s recepten en volg hem op zijn blog bakedlouies.com.

 

- lookbrood: Dit lookbrood met zongedroogde tomaten en mozzarella is een feestje in je mond. Met onze pizzamix zet je deze hartige lekkernij in amper een half uurtje op tafel.                            

- smorgastarta: Smorgastarta ofwel Zweedse boterhammentaart, lijkt qua smaak op onze koude schotel. Vul de reuzensandwich met zelfgemaakte zalm- en forelmousse en werk af met romig glazuur, rauwkost en garnalen

- hot cross bunsKruidige rozijnenbroodjes die worden afgewerkt met een kruis van bloem en water. Je serveert deze zachte zoete broodjes traditioneel met Pasen, maar je kunt ze natuurlijk het hele jaar door serveren.

- broodjes met peer en gorgonzolaServeer deze zachte melkbroodjes met peer, gorgonzola en walnoten als feestelijk ontbijt. Net uit de oven zijn het lekkerst, wanneer ze nog warm, sappig en een beetje kleverig zijn.

- brioche broodjes met bosvruchten en witte chocolade: Met een combinatie van bosvruchten en briochebrood oogst je gegarandeerd succes! Het briochedeeg kneed je in een mum van tijd in de broodmachine. De bosvruchten verwerk je in een kwartier tijd tot een heerlijke confituur. Geef het deeg even tijd én klaar is je ovenverse brioche!

- fruitige melocakesEen droom van een snoepje deze melocakes! Een zelfgebakken koekje, een smeuïge vulling met ‘fluffy’ eiwitschuim en verse bosvruchtenconfituur in een krokant chocoladejasje… hoog tijd om zelf je eerste melocakes te bakken!

 - malibu style coconut cheescakeDol op kokos? Verwen jezelf en iedereen die je lief is met deze romige cheesecake. Maak deze lekkernij extra aantrekkelijk met ananasconfituur, limoenschijfjes en kokospoeder.

- chocolate chip cookie dough cheesecake repenOp zoek naar de perfecte meeneemreep of de ideale traktatie voor iedereen die je lief is? Ga voor deze zalige cheesecake repen met koekjesdeeg en een crunchy bodem. Het koekjesdeeg kun je ook apart gebruiken om er dé perfecte chocolate chip cookies mee te bakken!

- crème-brûléetaartjes met citroenGeef je crème brûlée een zomerse toets van citroen en serveer op een bodempje van kruimeldeeg. Een verrukkelijke variatie op het bekende dessert met het gekaramelliseerde suikerkorstje.

- rabarbertaart met gember crumbleEen rabarbertaart is typisch lente, maar deze taart kun je het hele jaar door bakken als je diepvriesfruit of reeds ingemaakte compote gebruikt. Werk je rabarbergebak af met verse gember en crumble; een heerlijke combinatie die beslist veel lof zal oogsten bij je gasten!