Laat je inspireren

Hoe leg je lokaas en waarop moet je letten?

Als je lokaas tegen ratten of muizen legt, moet je voorzichtig te werk gaan. Hou ook rekening met het gedrag van de dieren, anders blijft het lokaas onaangeroerd. Enkele tips.

Lees Meer
4 zaaitips voor de vierkantemeterbak

Als moestuinier kijk je uit naar het moment dat je de eerste zaadjes mag zaaien. Maar pas op dat je niet te vroeg begint, ook in je vierkantemeterbak. Daarom 4 handige tips!

Lees Meer
Serre kuisen en klaarmaken

Het kuisen en klaarmaken van je serre is belangrijk om de ideale situatie voor je groentjes te garanderen. Met deze 5 tips weet je zeker dat je serre helemaal klaar is voor een goede start.

Lees Meer
Voeder het hele jaar door de vogels in je tuin

Vogels voederen is een feest. Met het juiste voer help je je tuinvogels de winter door, maar je mag in elk seizoen bijvoederen. Het komt er alleen op aan het juiste voer aan te bieden.

Lees Meer
Wateroverlast in je tuin voorkomen en behelpen

Wateroverlast in je tuin is erg vervelend. Wat je tegen al het water moet doen of hoe je het kunt voorkomen? Wij geven wat tips!

Lees Meer
Tuinkalender

Je tuin in topvorm? Volg onze kalender!

Lees Meer
Kruiden bewaren

Het hele jaar eten uit je kruidentuin een droom? Nee hoor. Vries verse blaadjes in of bewaar ze in de koelkast. Wil je ze echt lang bewaren? Ga dan voor drogen of conserveren.

Lees Meer
Hoe moet ik mijn gazon bemesten?

Net als je moestuin heeft ook je gazon meststoffen nodig. Die maken je grasmat sterker en zorgen voor een gezonde, diepgroene kleur. Waar moet je op letten als je je gazon bemest?

Lees Meer