Laat je inspireren

Grond voorbereiden in de moestuin

Voordat je begint met zaaien en planten van allerlei heerlijke groenten, is het voorbereiden van de grond in je moestuin erg belangrijk. Waar je allemaal op moet letten? Wij geven wat tips!

Lees Meer
Groenten zaaien of planten

Wil je een moestuin starten? Dan heb je de keuze tussen zaaien of planten. Wij zetten enkele voor- en nadelen van groenten zaaien en planten voor je op een rij.

Lees Meer
Richt je tuin in voor vogels

Vogels zijn een feest in je tuin. Ze komen er eten, nesten bouwen en hun kleintjes grootbrengen. Na een paar kleine ingrepen ben je al zeker van gekwetter. Hoe help je de vogels in je tuin?

Lees Meer
Sneller kweken in een kweekbak

In een kweekbak, of koude bak, staan je plantjes beschut tegen regen, wind en vorst. Dat heeft als voordeel dat je sneller kweekt in een kweekbak. Zo geniet je van nog meer verse groentjes!

Lees Meer
Waarom is kalk belangrijk voor je gazon?

Kalk strooien is heel belangrijk voor je gazon. Zo hou je de zuurtegraad van de grond op peil en komen meststoffen beter tot hun recht. Waar moet je op letten als je kalk strooit?

Lees Meer
Hommels, bijtjes en vlinders in de moestuin

Een tuin in harmonie is een tuin waar nuttige insecten zoals hommels, bijtjes en vlinders welkom zijn. Met deze tips komen ze jouw tuin zeker een bezoekje (of twee) brengen.

Lees Meer
Wateroverlast in je tuin voorkomen en behelpen

Wateroverlast in je tuin is erg vervelend. Wat je tegen al het water moet doen of hoe je het kunt voorkomen? Wij geven wat tips!

Lees Meer
Tuinkalender

Je tuin in topvorm? Volg onze kalender!

Lees Meer