Laat je inspireren
Het belang van biest voor pasgeboren lammeren

Biest is de allereerste moedermelk. Er zitten vetten, eiwitten, vitaminen en afweerstoffen in. Die heeft een lam nodig om de eerste weken gezond door te komen.

Lees Meer
Binnen of buiten?

De meeste dieren leven buiten, maar binnen zijn ze ook gelukkig. Hoe zit dat eigenlijk met knaagdieren?

Lees Meer
Je vogel tam maken

Een vogel kun je op iedere leeftijd handtam maken. Geduld, vertrouwen, negatief gedrag negeren, positief gedrag belonen en geen dwang: dat zijn de hoofdingrediënten voor succes.

Lees Meer
Voedingscalculator voor je paard

Wat je paard best eet, hangt voor een groot deel af van wat je ermee doet. Leer de verschillende voedingsbestanddelen kennen om te ontdekken wat en hoeveel je dier nodig heeft.

Lees Meer
Schapentaal

Schapen zijn kuddedieren. Ze doen alles samen en lopen als een groep door de weide. De dieren communiceren met elkaar door te blaten en door bepaald gedrag te vertonen.

Lees Meer
Consequent zijn voor je hond

Consequent zijn is de gouden regel bij het opvoeden van je hond. Maar waarom is dat zo belangrijk? Af en toe een uitzondering kan toch geen kwaad?

Lees Meer
Is een chinchilla iets voor mij?

Maak kennis met: de chinchilla, kortweg ‘chin’. Een lief diertje afkomstig van de Peruaanse en Chileense hoogvlakten, én een leuk huisdier. Lijkt een chinchilla jou wel een geschikt speelkameraadje? Ga dan eerst na of dit diertje bij je past.

Lees Meer
Zo maak je je kat gelukkig

Natuurlijk wil je dat je kat gezond en gelukkig is. Het is eenvoudig om hiervoor te zorgen. Je hoeft slechts een paar basiszaken te regelen.

Lees Meer