Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Eetbare bloemen in de kruidentuin

De blaadjes van kruiden hebben een heerlijke smaak, maar heb je die verrukkelijke eetbare bloemen al eens geproefd? Het zijn leuke, aangename traktaties!

Smakelijk komkommerkruid

De helderblauwe, stervormige eetbare bloemen van het komkommerkruid (Bernagie) smaken, heel verrassend, naar komkommer! Je trekt ze voorzichtig los van de kelk. Vind je de haartjes aan de steel niet lekker? Knip ze dan net onder bloem af. Gebruik de bloemen in gemengde (fruit)salades of als garnering op koude soepen, bijvoorbeeld komkommersoep. Komkommerkruid is een gemakkelijke eenjarige. Als je hem eenmaal in de tuin gezaaid hebt, komt hij vanzelf terug. De bladeren hebben dezelfde komkommerachtige smaak als de bloemen, maar zijn sterk behaard, wat sommige mensen niet smakelijk vinden. De bloemetjes zijn niet alleen lekker en decoratief ze trekken ook nog eens heel veel nuttige bijen aan.

Eetbare bieslookbloemen

Bieslook is een heel populair keukenkruid. Je gebruikt het rauw en het past bij veel gerechten. Snipper de stengeltjes en strooi ze over nieuwe, gekookte aardappeltjes, over de sla of door de soep. Bieslook is een echte vitaminebom, het kruid zit vol vitaminen en mineralen. Het leuke is dat de grappige paarse bloemen ook eetbaar zijn! De bloemen zijn goed geschikt om kruidenboter van te maken. Ook salades of voorgerechten, bijvoorbeeld een heerlijke carpaccio, worden met deze bloemen een echte traktatie! Het oogsten van de bloemen doe je niet alleen omdat ze zo lekker zijn, het levert ook weer nieuw blad op.

d65b738a-20d0-4891-931e-a5d8006a3af2.png

Geurig en eetbaar: lavendel

Lavendel heeft heerlijk geurende, eetbare bloemen. Lavendel is dus niet alleen waardevol voor in de siertuin, ook in de kruidentuin voelt dit half-heestertje zich thuis. De paarse pluimpjes waarmee lavendel de tuin siert zijn erg sterk van smaak. Verwerkt in koekjes, siroop of desserts is de smaak erg aangenaam. Vaak is 1 theelepel of een halve eetlepel lavendelbloempjes al genoeg, natuurlijk is dit naar smaak aan te passen. Lavendel is gemakkelijk in onderhoud, water en mest heeft de plant niet nodig. Alleen een beetje kalk bij het aanplanten is voldoende. Lavendel planten is het hele jaar mogelijk, mits het niet vriest.

c541c825-93ab-4c89-9798-a5d8006a26e6.png

Meer eetbare bloemen

Een eetbare bloem die natuurlijk niet mag ontbreken in je tuin is de Oost-Indische kers. De smaak van de bloemen is scherp en pittig en lijkt een beetje op radijs. Heerlijk door salades of op brood dus! Vanaf eind april tot half mei zaai je deze vrolijke en lekkere bloem in je tuin. En wist je dat de doorgeschoten bloemetjes van het ‘salade-kruid’ raketsla (rucola) ook eetbaar zijn? De witte bloemen hebben een mosterdsmaak, maar in een veel mildere vorm dan het blad. Gebruik ze als garnering in (pasta)salades, op een omelet of over koude tomatensoep. Ook de subtiele, lichtroze bloemetjes van het bonenkruid zijn eetbaar. Ze hebben geen uitgesproken smaak, maar de bloemetjes zien er wel heel vrolijk uit op salades. En natuurlijk zijn er ook nog de zonnige kamillebloemen! Deze worden vaak vers of gedroogd gebruikt voor de bereiding van kamillethee.

493695e7-ad25-4fa5-9f68-a5d8006a33dc.png

Actievoorwaarden

Actie geldig van tot en met