De daktuin van Marie en Tom: maak je tuin kidsproof met onze tips!
In deze aflevering gaat tuinspecialist Angelo Dorny langs bij Marie en Tom en hun 2 kinderen. Op hun dakterras, midden in de stad, heeft het jonge koppel al wat pogingen ondernomen om groenten en bloemen te houden.


Dat verliep helaas niet zoals gepland, zeker omdat het op zo’n dakterras flink warm kan worden tijdens de zomermaanden.


Tijd voor Angelo en Aveve om te helpen!  • Kinderen hebben een relatief korte aandachtsspanne. Kies daarom voor planten die snel resultaat geven. Slaplantjes oogst je na ongeveer 6-8 weken, afhankelijk van de slasoort en de weersomstandigheden. Extra tip: gezaaide radijsjes zijn al knapperig na gemiddeld 5-6 weken.

  • Door je groenten in verhoogde moestuintafels te zetten zorg je ervoor dat de kleintjes er makkelijk bij kunnen. Geef elk kind een eigen tafel en verantwoordelijkheid, dat maakt het oogsten meteen 10 x leuker.

  • Kies voor onze kwalitatieve moestuinpotgrond, die houdt het water goed vast en werd verrijkt met wormencompost voor een extra groeistimulans bij je planten.

  • Geef regelmatig water tijdens warme periodes. Het liefst ’s morgens vroeg of ’s avonds laat wanneer de zon ondergaat. Zo vermijd je brandvlekken op je planten.

  • Heb je bloemen in potten staan? Verwijder dan wekelijks de uitgebloeide bloemen, zo blijft je plant de hele zomer lang het beste van zichzelf geven.

Ook zin gekregen om samen met je kinderen aan de slag te gaan? Reserveer dan nu de gebruikte producten via Click & Collect