Tof in den Hof met Angelo Dorny


In deze videoreeks snelt groencoach Angelo Dorny tuinliefhebbers te hulp. Een kaal terras omturnen tot een weelderige oase? Een moestuinplan opstellen om het hele seizoen zonder stress te genieten? Angelo geeft tips en tricks.Aflevering 1: Angelo zet Ingrid op weg met haar moestuin


Ingrid begon in de eerste lockdown met een moestuin. Van haar man kreeg ze voor haar verjaardag een serre. Maar hoe moet het nu verder? Hoe moet ze alles plannen? Ze is een beetje de controle kwijt en dat bezorgt haar stress. Angelo komt met de oplossing.

Aflevering 2: De daktuin van Marie en Tom


In deze aflevering gaat tuinspecialist Angelo Dorny langs bij Marie en Tom en hun 2 kinderen. Op hun dakterras, midden in de stad, heeft het jonge koppel al wat pogingen ondernomen om groenten en bloemen te houden. Dat verliep helaas niet zoals gepland, zeker omdat het op zo’n dakterras flink warm kan worden tijdens de zomermaanden. Tijd voor Angelo en Aveve om te helpen!

Aflevering 3: Kwekerij Decadt: aromatische kruiden in je tuin


In deze aflevering gaat tuinspecialist Angelo Dorny langs bij een van onze lokale helden, kwekerij Decadt. Daar kweken ze de kruiden die je bij ons in de winkel kunt vinden. Angelo krijgt een rondleiding van Corine en ontdekt een paar hele leuke variëteiten. Hij leert ook dat belagers met natuurlijke vijanden worden bestreden. Geen chemische troep dus! Na afloop gaat Angelo thuis aan de slag met het beplanten van een grote pot. Daarin komt basilicum, citroenverbena, oregano en Chinese bieslook aan bod. Klaar voor deze kruidige video?

Aflevering 4: Belgische Planten Kwekerij: tomaten kweken in de moestuin


In deze aflevering van Tof in den Hof gaat tuinspecialist Angelo Dorny langs bij BPK, een kwekerij waar men groenten en kruiden kweekt. Hij krijgt een rondleiding tussen de tomaten en ziet onder andere hoe men de planten zaait, ent en uiteindelijk in hun definitieve perskluit zet. Na afloop gaat Angelo in zijn eigen tuin aan de slag. Hij plant een snoeptomaat in een pot en vertelt je waar je rekening mee moet houden. Ruik je de zomer al?