Tof in den Hof met Angelo Dorny


In deze videoreeks snelt groencoach Angelo Dorny tuinliefhebbers te hulp. Een kaal terras omturnen tot een weelderige oase? Een moestuinplan opstellen om het hele seizoen zonder stress te genieten? Angelo geeft tips en tricks.Aflevering 1: Angelo zet Ingrid op weg met haar moestuin


Ingrid begon in de eerste lockdown met een moestuin. Van haar man kreeg ze voor haar verjaardag een serre. Maar hoe moet het nu verder? Hoe moet ze alles plannen? Ze is een beetje de controle kwijt en dat bezorgt haar stress. Angelo komt met de oplossing.

Aflevering 2: De daktuin van Marie en Tom


In deze aflevering gaat tuinspecialist Angelo Dorny langs bij Marie en Tom en hun 2 kinderen. Op hun dakterras, midden in de stad, heeft het jonge koppel al wat pogingen ondernomen om groenten en bloemen te houden. Dat verliep helaas niet zoals gepland, zeker omdat het op zo’n dakterras flink warm kan worden tijdens de zomermaanden. Tijd voor Angelo en Aveve om te helpen!

Aflevering 3: Kwekerij Decadt: aromatische kruiden in je tuin


In deze aflevering gaat tuinspecialist Angelo Dorny langs bij een van onze lokale helden, kwekerij Decadt. Daar kweken ze de kruiden die je bij ons in de winkel kunt vinden. Angelo krijgt een rondleiding van Corine en ontdekt een paar hele leuke variëteiten. Hij leert ook dat belagers met natuurlijke vijanden worden bestreden. Geen chemische troep dus! Na afloop gaat Angelo thuis aan de slag met het beplanten van een grote pot. Daarin komt basilicum, citroenverbena, oregano en Chinese bieslook aan bod. Klaar voor deze kruidige video?

Aflevering 4: Belgische Planten Kwekerij: tomaten kweken in de moestuin


In deze aflevering van Tof in den Hof gaat tuinspecialist Angelo Dorny langs bij BPK, een kwekerij waar men groenten en kruiden kweekt. Hij krijgt een rondleiding tussen de tomaten en ziet onder andere hoe men de planten zaait, ent en uiteindelijk in hun definitieve perskluit zet. Na afloop gaat Angelo in zijn eigen tuin aan de slag. Hij plant een snoeptomaat in een pot en vertelt je waar je rekening mee moet houden. Ruik je de zomer al?

Aflevering 5: De tuin van Lori en Jeroen: maak je terras BBQ-klaar met eenjarige bloemen


In de 5de aflevering van ‘Tof in den Hof’ gaat tuinspecialist Angelo Dorny langs bij Lori en Jeroen. Zij zijn vorig jaar ouders geworden van een dochtertje Jeanne en willen – wanneer het weer kan – een barbecue organiseren voor vrienden en familie. Alleen ziet hun tuin er nog niet echt vrolijk uit. Tijd om de boel op te fleuren met eenjarige bloemen!

Aflevering 6: Meer biodiversiteit in de tuin van Dieter en Davy


Biodiversiteit is een onderwerp dat leeft. En dat is een goede zaak. Want wildleven in onze tuin verwelkomen is belangrijk. In deze aflevering gaat tuinspecialist Angelo Dorny langs bij Dieter en Davy, een koppel dat zich bewuster wordt van hun eigen groene omgeving en zich wil inzetten om nog meer beestjes welkom te heten.

Aflevering 7: Het stadsbalkon van Shana


In deze aflevering van Tof in den Hof gaat tuinspecialist Angelo Dorny langs bij Shana. Shana woont in de stad en heeft alleen een balkonnetje ter beschikking waar ze met vrienden en familie kan zitten. Dat hoeft geen probleem te zijn, want ook op kleine oppervlaktes kan je plezier maken. Alleen voelt de ruimte wat kaal en grijs aan, dus tijd om de boel wat op te fleuren. Samen met Angelo hebben we het balkonnetje omgetoverd tot een heerlijk plekje om deze zomer te vertoeven. Bubbelbarbecues bij de vleet!

Aflevering 8: Bloembakken om de hele zomer lang van te genieten


In deze aflevering gaat tuinspecialist Angelo Dorny langs bij de gebroeders Van Roosbroeck in Putte. Zij kweken eenjarige perkplanten in hun kwekerij. Angelo krijgt een rondleiding en ontdekt wat het verschil is tussen gezaaide en gestekte planten, maar hij krijgt ook handige tips van de kweker om een hele zomer lang gezonde planten te hebben. Thuis, in zijn serre, gaat Angelo aan de slag met het samenstellen van een mooie bloembak. Hij vertelt hoe je jouw bakken nog leuker maakt en laat zien waarom perkplanten je tuin instant zomerproof maken. Bloembakken, ouderwets? Niet als het aan ons ligt!

Aflevering 9: Tomaten, paprika’s, aubergines en meloenen in de serre


In aflevering 9 van ‘Tof in den Hof’, de laatste van dit seizoen, gaat tuinspecialist Angelo Dorny opnieuw langs bij Ingrid. Afgelopen voorjaar hielp hij haar al bij het aanleggen van een eigen moestuin. En vandaag doet hij dat opnieuw, maar dan in de serre. Angelo geeft tips voor het kweken van tomaten, paprika’s, aubergines en meloenen.