Wat is mis met de monstera van Molly?


Sinds Molly is verhuisd, hangt haar monstera er maar slap bij. Plantenfluisteraar Melissa weet waarom!

Ha die Molly!

Dit is Molly. Vrolijke duizendpoot in een reclamebureau, grote fan van brunchen mét pannenkoeken, muziekliefhebber en plantenlover. “Al heb ik niet de groenste vingers,” bekent ze.

“Waarom staat mijn monstera er zo triestig bij?”

Molly: “Sinds we verhuisd zijn naar ons eigen huis in Mechelen, doet mijn monstera het niet goed. De bladeren krijgen vlekken, en zelfs nieuwe bladeren worden direct bruin. Krijgt hij te veel water? Te weinig? Of is de lucht hier te droog? Ik heb geen idee.”

De tips voor Molly

Plantenfluisteraar Melissa: “Hoi Molly, tussen de pot en de potgrond zit wat ruimte. Dat doet me vermoeden dat je monstera te droog staat. Een paar tips om ‘m er weer bovenop te helpen.”


  • Knip de aangetaste bladeren weg.

  • Zorg voor een grotere binnenpot met gaatjes.

  • Giet hydrokorrels op de bodem en vul aan met potaarde.

  • Geef je monstera een mosstok als steun.

  • Giet 1 keer per week en verstuif wat water over de bladeren.Plant in nood? Mail de Plantenfluisteraar

Heb jij ook een kamerplant in nood? Maak met je smartphone een filmpje van 15 à 30 seconden waarin je jezelf voorstelt en toont wat het probleem is met je kamerpatiënt. Stuur je filmpje naar redactie@aveve.be. Misschien krijg jij wel persoonlijk advies van Melissa, én de juiste producten erbij.

 Dit is Melissa, de plantenspecialist bij Aveve. Ze noemt zichzelf een echte plant-addict en da’s niet gelogen. Geef haar een stekje en het groeit als kool! Deze veggie mama van twee kweekt in haar ecologische moestuin ook zélf kool, sla, tomaten… maar laat het klaarmaken met plezier aan haar man over.

Chlorophytum of graslelie verzorgenDe 3 makkelijkste kamerplanten


Geen groene vingers? Hoeft ook niet met deze drie supermakkelijke huisgenoten. Volg de superkorte to-dolijst van Plantenfluisteraar Melissa en relax!
Hoe een monstera verzorgen?


Relax, moeilijk is het niet. Een paar basisregels en je stukje jungle is vertrokken!