Waarom klimt de monstera van Bernd niet genoeg ?


Dit is Bernd. En dat is zijn monstera. Die wil maar niet over de livingboog klimmen. Waarom is dat, plantenfluisteraar Melissa?

Bernd en zijn urban jungle

Bernd is een communicatieve duizendpoot met een passie voor reizen, eten én planten. “Ons huis in Mechelen heeft wel wat van een urban jungle. Er staan zo’n 40 planten, met een kentiapalm als centraal pronkstuk, een cadeau van mijn vader.”

“Waarom klimt mijn monstera niet over de livingboog?”

Bernd: “Ik probeer al een tijdje mijn monstera adansonii over de halfronde boog in de living te leiden. Maar de bladeren vallen eraf. Hoe komt dat?”

De tips voor Bernd

Bekijk de video en ontdek de tips van Plantenfluisteraar Melissa:


  • Verplant je monstera in een grotere pot.

  • Geef ‘m een groeiboost met meststof.Plant in nood? Mail de Plantenfluisteraar

Heb jij ook een kamerplant in nood? Maak met je smartphone een filmpje van 15 à 30 seconden waarin je jezelf voorstelt en toont wat het probleem is met je kamerpatiënt. Stuur je filmpje naar redactie@aveve.be. Misschien krijg jij wel persoonlijk advies van Melissa, én de juiste producten erbij.

 Dit is Melissa, de plantenspecialist bij Aveve. Ze noemt zichzelf een echte plant-addict en da’s niet gelogen. Geef haar een stekje en het groeit als kool! Deze veggie mama van twee kweekt in haar ecologische moestuin ook zélf kool, sla, tomaten… maar laat het klaarmaken met plezier aan haar man over.
Hoe een monstera verzorgen?


Relax, moeilijk is het niet. Een paar basisregels en je stukje jungle is vertrokken!