Echinacea en Hydrangea planten in de tuin: onze tips


In deze video gaat tuinspecialist Angelo Dorny aan de slag met het planten van onder andere echinacea of zonnehoed en hydrangea of hortensia


Hij maakt een border voor de zonnekloppers en voorziet wat schaduw voor de planten die daar nood aan hebben. Nu planten betekent meer water geven, maar wel meteen weten wat je in de grond stopt. Je koopt bloeiende planten en je hoeft niet te wachten op mooi weer. Instant resultaat.Angelo’s tips


  • Combineer een aantal vaste planten met elkaar in de border. Dat ziet er mooier uit, vanwege de verschillende bloemen. In de zonnige border plantte ik echinacea, maar ook salvia en een luchtig siergras.

  • Zet planten in de border niet te ver van elkaar. Bekijk zo’n samenstelling als het maken van een boeket. Je houdt het luchtig, maar je wil wel al een mooi en vol resultaat.

  • Geef regelmatig water. Dat is nodig om de planten een goede start te geven. In ruil daarvoor krijg je meteen al de mooiste bloemen.

  • Bedek de grond in je borders met een laagje mulch. Houtsnippers of hakselhout is prima, maar ook fijne schors is helemaal goed. Minder onkruid en verdamping, meer genieten.

  • Hydrangea groeit het liefst niet in de volle zon. Zorg voor een plekje waar de plant tijdens het warmste van de dag bescherming krijgt van de felle middagzon. Is er toch meer zonlicht dan de plant lief heeft, geef ze dan regelmatig water. Hortensia’s zijn dorstige planten.

Ook zin gekregen om je borders in bloei zetten met hortensia’s en echinacea’s?
Reserveer dan nu de gebruikte producten via Click & CollectHeb je de reeks Tof in den Hof met Angelo gemist? Herbekijk de afleveringen hier