Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

5 snelste groenten

Ben je een tikje ongeduldig of zie je gewoon graag snel resultaat? Ga dan voor deze vijf supersnelle groenten. De snelste groenten oogst je al na een week. Ook leuk om met kinderen te kweken!

1.Tuinkers: 1 week

Tuinkers is een van de snelste groenten, na een week oogst je al de eerste verse groentjes. Cresso Tuinkers heeft erg weinig aarde nodig, hij kan zelfs groeien op een keukenpapiertje!

Zaaien: heel het jaar beschut.

Verzorgen: zorg voor een warm temperatuurtje: kamertemperatuur is ideaal voor het ontkiemen van tuinkers. Daarnaast is licht natuurlijk gewenst, ook iedere dag een klein beetje water stellen de zaadjes zeer op prijs.

Oogsten: het oogsten van tuinkers is heel gemakkelijk, je knipt naar behoefte wat steeltjes en blaadjes af. Afhankelijk van het zaaimoment oogst je tuinkers het hele jaar.

Bereiden: de frisse bite van dit leuke groene groentje is heerlijk op brood, in salades of als soep!

2. Snijsla: 4 weken

Snijsla is de snelste slasoort. Het wordt ook wel pluksla of bladmosterd genoemd. Snijsla vormt geen krop, maar los blad.

Zaaien: in maart of april zaai je snijsla onder glas. Vanaf mei tot en met augustus buiten zaaien. Deze snelle groente is heel geschikt voor je m² bak. In een vak van 30 x 30 cm passen vier plantjes. Vanaf begin februari zaai je snijsla onder glas. Planten in volle grond doe je vanaf maart tot en met eind augustus.

Verzorgen: geef snijsla weinig of geen bemesting. Let in de zomer op dat de sla niet doorschiet.

Oogsten: afhankelijk van het zaaimoment oogst je snijsla vanaf april tot en met oktober. Oogst steeds de buitenste blaadjes, zo groeit het plantje verder.

Bereiden: wat blaadjes snijsla smaken heerlijk door frisse salades! Probeer bijvoorbeeld eens mega mix pluksla mengsel.

a6a881a7-9136-40cb-b5af-a5d80069d9b8.png

3. Radijsjes: 4 tot 5 weken

Radijsjes zijn pittige kleine knolletjes. Ook het blad van dit knolletje is eetbaar, het smaakt heerlijk door salades! De meeste radijsjes zijn rond, maar er zijn ook soorten die de vorm van een kegeltje hebben, bijvoorbeeld Radijs Flamboyant. 

Zaaien: zaai ze vanaf april tot september buiten. Onder glas vanaf januari tot en met april of in september.

Verzorgen: een zonnig plekje, weinig bemesting en elke dag wat water vinden ze lekker!

Oogsten: de snelste soort oogst je na een klein maandje vanaf april tot en met november. Vooral Radijs 18 daagse is heel snel oogstbaar. Je trekt de radijsjes met loof en al uit de grond.

Bereiden: als snack gedipt in wat zout zijn radijsjes echt een delicatesse! Maar ook salades geven ze met hun ietwat bittere smaak net wat meer pit.

57e56c90-1df8-4f2d-8d2d-a5d80069cf93.png

4. Spinazie: 7 weken

Spinazie behoort net als sla tot de bladgroenten. Het is een snelgroeiend en kortlevend gewas.

Zaaien: spinazie Palco F1 zaai je vanaf april tot en met augustus. Uitplanten doe je vanaf de tweede helft april tot de eerste helft september. Doordat je spinazie het hele seizoen kunt zaaien of planten en het snel groeit, is het een ideale groente om een ‘gat’ in je moestuin te voorkomen.

Verzorgen: spinazie houdt in het voor- en najaar van een lichtzonnig plekje, maar in de zomer van wat schaduw. Zorg voor een humusrijke en luchtige grond.

Oogsten: snelgroeiende soorten kun je na circa 6 à 7 weken al oogsten. Probeer het hart van de plant intact te houden. De geplante spinazie oogst je vanaf juni tot en met december.

Bereiden: verwerk de gekookte spinazie door pasta’s of ovenschotels. Spinazie is ook rauw of gestoofd erg lekker.

b4bf66b3-c437-4737-887f-a5d80069c65d.png

5. Snijbiet: 8 weken

Een lekker en snel gewas. Vooral de kleurrijke snijbiet Bright Lights is een echte aanwinst voor je moestuin. Snijbiet behoort tot de bietenfamilie en is goed geschikt voor je m² bak.

Zaaien: vanaf april tot en met juni buiten zaaien.

Verzorgen: naast wat uitdunnen, een beetje meststof en regelmatig water heeft snijbiet weinig nodig.

Oogsten: afhankelijk van het zaaimoment oogst je snijbiet van juni tot september. Wanneer je de buitenste bladeren steeds oogst, groeien de binnenste bladeren verder. Of oogst snijbiet, net zoals spinazie, als gehele plant.

Bereiden: stoof, kook of verwerk de blaadjes rauw door een salade. Ook lekker: een omelet met snijbiet!

f65b24ad-c18d-4304-8406-a5da00863218.jpeg

Actievoorwaarden

Actie geldig van tot en met