Deze website gebruikt cookies. Externe partijen, waaronder facebook, kunnen mogelijk cookies, webbakens en andere opslagtechnologieën gebruiken voor het verzamelen en het ontvangen van gegevens over jou en het gebruik dat je maakt van onze website en elders op internet. Deze gegevens worden gebruikt voor het aanbieden van services op maat en gerichte advertenties. Indien je meer informatie wenst over cookies, gelieve hier te klikken. Het verder gebruiken van deze website impliceert jouw toestemming tot het plaatsen van deze cookies.
Waarom zou je alleen in de zomer barbecueën? Niets zo gezellig als je op een koude winteravond opwarmen dichtbij de barbecue. Lees onze tips voor een geslaagde winterbarbecue.
Wil je barbecueën in de winter, dan heb je een toestel nodig dat tegen de koude kan. Een standaardtoestel van dun materiaal en zonder deksel gebruik je beter niet buiten bij winterse temperaturen. Anders riskeer je dat het resultaat van je bereidingen serieus tegenvalt. Een kwaliteitsbarbecue met een deksel zoals de Weber Master-Touch werkt wel goed in de koude en het deksel beschermt perfect tegen gure weersomstandigheden.
Hou het veilig en aangenaam als je een winterbarbecue organiseert. Enkele tips:
- Zet je barbecue uit de wind. Koude wind op het toestel vertraagt de bereidingen en voor jezelf is het ook aangenamer als je uit de wind staat. Sowieso duurt een barbecue in de winter 2 tot 3 keer langer dan in de zomer.
- Blijf uit de buurt van brandbaar of kwetsbaar materiaal zoals een houten schutting of een plastic regenpijp.
- Barbecueën in de sneeuw? Dat kan perfect. Maak wel een pad vrij richting het toestel om er zonder glijpartijen naartoe te lopen.
De kans is groot dat het buiten donker is wanneer je in de winter barbecuet. Hoe zorg je voor genoeg licht?
- Een terrasverwarmer geeft niet alleen warmte, maar ook licht.
- Doe de tuinverlichting aan of ga in de buurt van het tuinhuis staan of een ander plekje met verlichting.
- Er bestaan handige handgreepverlichtingen om in het donker te barbecueën
De juiste temperatuur is essentieel voor het welslagen van je barbecue. Wanneer is het toestel heet genoeg? Hou je hand op een hoogte van 10 centimeter boven de kolen. Kun je dat langer dan 2 seconden, dan is de barbecue nog niet op temperatuur. Dat geldt trouwens ook in de zomer. Bescherm je handen tegen de hitte van de barbecue met kevlar handschoenen. Die zijn trouwens ook prima om je handen warm te houden als je in de winterkou staat.
Wil je een echte winterbarbecue? Misschien kun je wel buiten eten. Onze winterse suggesties:
- Plaats een tent of zet staantafels in je tuin en maak het gezellig met terrasverwarmers. - Ligt er sneeuw? Bouw een sneeuwbar om je drankjes koel te houden.
- Wat maak je klaar? Denk aan winterse gerechten zoals een lekker kalfsribstuk of rook een zalm op de barbecue. Serveer als dessert een warme appelcrumble met een compote van bessen.
- Zelfs glühwein maak je makkelijk klaar op de barbecue. Klik hier voor het recept.
Wat zeggen anderen