Deze website gebruikt cookies. Indien je meer informatie wenst over cookies, gelieve hier te klikken. Het verder gebruiken van deze website impliceert jouw toestemming tot het plaatsen van deze cookies.
Als je gaat barbecueën is het handig als je alle ins en outs ervan kent. Ben je benieuwd hoe het met jouw kennis is gesteld? Test het aan de hand van deze feiten en fabels.
Hoe vaker je de barbecue aansteekt hoe behendiger je wordt in het bereiden van de verschillende ingrediënten en gerechten. Er is niets mis met een lekkere spies of speklap, maar je zult ontdekken dat je met een barbecue uitgebreid kunt koken en er complete en gevarieerde maaltijden op kunt maken. Je gebruikt de barbecue vaker, het wordt een tweede keuken en de resultaten worden steeds smakelijker. Je kent de feiten en de fabels, kortom je bent een echte professional op het gebied van barbecueën. Ben je benieuwd hoe bekwaam jij inmiddels bent? Test je kennis aan de hand van onderstaande feiten en fabels. Als je alles al blijkt te weten, ben je een echte barbecue prof!
• Je moet vlees altijd van tevoren kruiden. Als je gaat grillen is het beter om het vlees naderhand met peper en/of zout op smaak te brengen. Zout onttrekt onnodig vocht aan het vlees en peper kan verbranden. Bij marinades en rubs waaraan peper of zout is toegevoegd ontkom je er niet aan.
• Als je bier over je kip schenkt wordt de kip sappiger. Eroverheen schenken heeft geen invloed op de malsheid van het vlees. Als je een sappiger resultaat wilt, kan je het bier (of een andere vloeistof) in een kiphouder schenken en hier de kip overheen plaatsen . Dit heeft wel een positieve invloed op de sappigheid van het vlees.
• Barbecueën is een zomeraangelegenheid. Natuurlijk is het fijn als je lekker buiten kunt zitten tijdens het barbecueën, maar kwalitatief hoogwaardige barbecues met deksel zijn tegen regen en koude bestand. Je kunt dus ook in andere jaargetijden lekker van gerechten vanop de barbecue genieten. Want barbecueën is ook in de winter heel erg tof, verras je gasten bijvoorbeeld eens met een kerstdiner van de barbecue!
Reacties van anderen