Deze website gebruikt cookies. Externe partijen, waaronder facebook, kunnen mogelijk cookies, webbakens en andere opslagtechnologieën gebruiken voor het verzamelen en het ontvangen van gegevens over jou en het gebruik dat je maakt van onze website en elders op internet. Deze gegevens worden gebruikt voor het aanbieden van services op maat en gerichte advertenties. Indien je meer informatie wenst over cookies, gelieve hier te klikken. Het verder gebruiken van deze website impliceert jouw toestemming tot het plaatsen van deze cookies.
Op zoek naar een handige, efficiënte en veelzijdige houtskoolbarbecue? Maak kennis met de keramische barbecue of kamado. Vlees grillen, zalm roken of pizza bakken: dit toestel kan het allemaal.
Een keramische BBQ wordt ook ‘kamado’ genoemd. Die naam wijst op zijn Japanse roots. Typisch is de eivormige look van dit soort barbecue. Bij een keramische barbecue draait het allemaal om de beheersing van de temperatuur. De keramische wanden zorgen voor de perfecte isolatie. Omdat een kamado zowel hoge als lage temperaturen kan aanhouden, heb je oneindig veel bereidingsmogelijkheden. Met de nodige accessoires ben je zelfs in staat om familie en vrienden te trakteren op langzaam gegaarde rosbief, een stuk gerookte zalm of een zelfgebakken pizza. In je AVEVE-winkel vind je de uitstekende keramische barbecues van Berghoff.
Een keramische barbecue heeft heel wat voordelen. Waarom een keramische BBQ kiezen?
Een keramische barbecue aansteken is simpel. In nauwelijks 10 minuten is je toestel klaar om van start te gaan. Hoe werkt een keramische BBQ? Je steekt de houtskool aan zoals je bij elke houtskoolbarbecue doet. De keramische schaal vangt de hitte van de kolen op, verdeelt die gelijkmatig en houdt een constante temperatuur aan. Dankzij zijn uitstekende isolatie is een keramische barbecue in staat om zowel hoge temperaturen te produceren als lage temperaturen aan te houden.
Daardoor is je kamado geschikt om te grillen, roken, stomen, garen en bakken. Met de luchtschijf onderaan en de margrietschijf bovenaan controleer je de luchttoevoer en dus ook de temperatuur. Met een beetje oefening leer je de warmte perfect te beheersen. Via de temperatuuraanduiding weet je wanneer je kamado de juiste temperatuur bereikt heeft.
Natuurlijk kun je met je keramische barbecue makkelijk vlees, vis of groenten roosteren. Maar net zo goed is je kamado geschikt om gerechten te roken of te garen op lage temperatuur. Je kunt dus heel wat klaarmaken met een keramische BBQ.
Wat zeggen anderen