Deze website gebruikt cookies. Externe partijen, waaronder facebook, kunnen mogelijk cookies, webbakens en andere opslagtechnologieën gebruiken voor het verzamelen en het ontvangen van gegevens over jou en het gebruik dat je maakt van onze website en elders op internet. Deze gegevens worden gebruikt voor het aanbieden van services op maat en gerichte advertenties. Indien je meer informatie wenst over cookies, gelieve hier te klikken. Het verder gebruiken van deze website impliceert jouw toestemming tot het plaatsen van deze cookies.
Nog geen of weinig ervaring in het barbecueën? Vind je de barbecue aansteken niet zo simpel? We geven je tips en tricks om elke keer weer vlot van start te gaan.
Om te barbecueën met houtskool of briketten heb je nodig:
Voor een houtskoolbarbecue zijn er twee soorten brandstof: houtskool en briketten. Elk heeft zijn voor- en nadelen. Welke soort je het best kiest hangt af van welk vlees je op de barbecue legt en hoe snel je het wil bakken. Lees alles over de verschillen tussen beide in het artikel ‘Houtskool versus briketten'.
Bak je graag op de traditionele manier, dan kies je uiteraard voor een houtskoolbarbecue en zijn heerlijke geur. Kies voor een BBQ met een bodemrooster met daaronder ventilatiegaten. Een goede beluchting zorgt voor een vlot verbrandingsproces. En dat komt het bakken van het vlees ten goede. Vind je het opstarten van een houtskool-BBQ omslachtig en wil je dat het sneller vooruitgaat? Dan is een gasbarbecue of elektrische barbecue misschien iets voor jou. Eén druk op de knop en je toestel staat aan. En na tien minuten is je barbecue klaar om te roosteren. Nog een voordeel: je kunt de temperatuur perfect regelen.
Hoe doe je dat nu, een BBQ aansteken? Met aanmaakblokjes is het een fluitje van een cent:
Wil je het jezelf nog makkelijker maken, gebruik dan een brikettenstarter. Een BBQ aansteken met starter doe je zo:
Wat zeggen anderen