Laat je inspireren

Energiebesparende initiatieven in onze winkels

Net als zovelen onder ons willen we ons steentje bijdragen om extra energie te besparen. Daarom nemen we vanaf nu enkele energiebesparende initiatieven in onze winkels.

Lees Meer
Klaaskoeken van smurfenbrood

Een traditionele specialiteit voor Sinterklaas, deze heerlijke brioches die je vooral in West-Vlaanderen en Henegouwen tegenkomt. Smurf ze zelf uit je oven met de makkelijke smurfenbroodmix.

Lees Meer
Zo begin je met kippen

Kippen zijn gedroomde afvalverwerkers én ze trakteren je op lekkere eitjes. Wil jij ook vrolijke scharrelaars in je tuin? Bestel je kippen in je Aveve-winkel en volg onze tips.

Dieren in je tuin helpen? Dat doe je zo!

Meer leven brengen in je tuin is eenvoudiger dan je denkt. Een voedertafel, bijenhotel of enkele slim gekozen planten: met een paar kleine ingrepen help je de dieren in je tuin.

Lees Meer
Wat is er mis met de Strelitzia van Caroline?

De Strelitzia van Caroline uit Mechelen heeft bruine vlekken. Plantenfluisteraar Melissa weet waarom.

Lees Meer
Wanneer is een hond gelukkig?

Een gelukkige hond? Daar zorg je voor met liefde, aandacht en de juiste leefomgeving en verzorging. We hebben de belangrijkste tips voor je gebundeld.

Lees Meer
Funny chocolate chip pancakes

Leef je samen met je kinderen creatief uit met American pancakes. Vul ze met banaan en chocoladedruppels en teken een grappige smoel met stukjes fruit. Ziedaar het recept voor een heerlijke baknamiddag.

Lees Meer
Kruiden bewaren

Het hele jaar eten uit je kruidentuin een droom? Nee hoor. Vries verse blaadjes in of bewaar ze in de koelkast. Wil je ze echt lang bewaren? Ga dan voor drogen of conserveren.

Lees Meer