De 3 makkelijkste kamerplanten


Geen groene vingers? Hoeft ook niet met deze drie supermakkelijke huisgenoten.
Volg de superkorte to-dolijst van Plantenfluisteraar Melissa en relax!
Daarom heb je geen omkijken naar deze 3 kamerplanten

Alocasia of olifantsoor verzorgen

1. Olifantsoor zegt zélf als-ie te veel water kreeg


Grote bladeren? Opvallende tekening? Kan niet missen, dat is de alocasia, of olifantsoor, zoals hij heel toepasselijk wordt genoemd. Deze grote jongen komt uit de tropen. Zo weet je ineens waar-ie van houdt: veel licht en water. Was je wat té uitbundig met de gieter? Dan pinkt hij een traan weg aan de punt van zijn blad. Überschattig!


Jouw korte to-dolijst:Vrouwentong of sanseviera verzorgen

2. Vrouwentong hoeft zelfs geen meststof


Je hebt makkelijk, je hebt makkelijker en dan heb je de sanseviera of vrouwentong. Een robuuste kamerplant die tegen véél stootjes kan. Ze mag vlak in de zon staan, heeft niet veel water nodig en zelfs bemesten is compleet overbodig. Als wederdienst voor jouw minimale zorg zuivert ze de lucht als de beste. ‘n Hoeraatje voor ons sansevieraatje!


Jouw superkorte to-dolijst:

  • 1 x per drie weken een slokje water geven

  • 1 x om de twee jaar verpottenChlorophytum of graslelie verzorgen

3. Graslelie maakt haar stekjes zelf


Nog zo’n dankbare huisgenoot: de chlorophytum of graslelie. Zet ze op een lichte plek, op tijd wat water en ze is content. Meer nog, ze zal uitlopers maken waaraan kant-en-klare stekjes verschijnen. Nog even wachten tot er kleine wortels groeien en dan hop, de aarde in! Dikke merci, graslelie.


Jouw korte to-dolijst:

 Dit is Melissa, de plantenspecialist bij Aveve. Ze noemt zichzelf een echte plant-addict en da’s niet gelogen. Geef haar een stekje en het groeit als kool! Deze veggie mama van twee kweekt in haar ecologische moestuin ook zélf kool, sla, tomaten… maar laat het klaarmaken met plezier aan haar man over.

VIDEO: Wat is mis met de monstera van Molly?


Sinds Molly is verhuisd, hangt haar monstera er maar slap bij. Plantenfluisteraar Melissa weet waarom!


De perfecte plek voor mijn kamerplant?


Alle planten houden van licht. Maar wist je dat donkergroene kamerplanten het vaak beter doen op een iets donkerder plek? Ontdek de perfecte plek voor jouw kamerplanten.