Appelroosjes
‘Ik geef je een appelroosje m’n roosje. Ik geef je een appelroosje elke dag.’ Dat zouden wij ook wel willen want deze kunstige gebakjes zijn overheerlijk. Met onder andere bladerdeeg en appelschijfjes vorm je mooie appelroosjes die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook lekker om van te smullen.
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert12 Stuks
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Suiker
Ingrediënten
-
Voor je appelroosjes
-
• 2 vierkante bodems diepvriesbladerdeeg 30 cm
-
• 2 à 3 rode appels (bijv. Jonagold)In winkel beschikbaar
-
• Sap van ½ limoen
-
• 1 pot Dibro taartvulling abrikoos
-
• Een beetje suiker om te strooienIn winkel beschikbaar
-
• Een snuifje kaneel
-
-
Voor de afwerking
-
• 50 g Dibro afdekgelei abrikoos
-
• 15 ml water
-
• bloemsuiker
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• Muffinbakplaat
-
• Fijne zeef
-
• Bakkwast
-
• Bakrooster
-
Zo maak je het
Laat de vellen diepvriesbladerdeeg ontdooien. Snijd de appels middendoor, zonder te schillen. Verwijder het klokhuis. Vul een pannetje voor de helft met water en doe er het sap van een halve limoen bij. Verwarm het water en laat de appelschijfjes erin weken tot ze soepel worden. Giet de schijfjes af op een zeef en laat ze goed uitlekken. Dep ze droog met keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd reepjes bladerdeeg van 20 cm lang en ongeveer 4 cm breed.
Bestrijk de reepjes met abrikozenvulling. Leg de appelschijfjes met een beetje overlap naast elkaar op de abrikozenvulling aan 1 kant van het bladerdeeg. Het bovenste stukje van de halvemaantjes moet een beetje boven het bladerdeeg uitsteken. De onderste stukjes van de halvemaantjes moeten een rechte lijn vormen in het midden van de reepjes bladerdeeg.
Bestrooi de appelschijfjes met suiker en kaneel.
Vouw de andere helft van het bladerdeeg over de vulling. Zorg dat de appelschijfjes minstens een cm uitsteken boven het bladerdeeg.
Rol de reepjes op en druk de uiteinden goed vast. Zet de appelroosjes in de kuipjes van een muffinvorm met de appelschijfjes naar boven.
Bak ze ca. 20 minuten op 200 °C. Laat ze afkoelen op een rooster. Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje of in de microgolfoven. Strijk de roosjes lichtjes in met afdekgelei en strooi er bloemsuiker over.
In plaats van appelen, kun je tijdens het seizoen ook peren gebruiken. Bestrijk het bladerdeeg dan met een mengeling van marsepein en eiwit.